Historische legerjeep verkenning door de Peel (±3 uur)

€ 48,50 p.p.

Gedurende onze legerjeep tochten ontdekt u, aan de hand van het dagboek van kappersdochter ‘Truus Trines’ met spannende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, de meest bijzondere plekjes van de Peel.

Het verhaal speelt zich af in de periode van september 1944 tot mei 1945. Truus Trines verschool zich in de kelder 
raaklinks langs de kerktoren, toen deze plotsklaps tot ontploffing werd gebracht en volledig instortte…

Voor vertrek wordt er deskundig uitleg gegeven over het rijden in een legerjeep en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze terreinwagen. Met een routeboek in de hand verkent u vervolgens op eigen gelegenheid in een legerjeep de indrukwekkende peelomgeving. Op diverse locaties onderweg slaat u het dagboek van ‘Truus Trines’ er op na om zo steeds meer te weten te komen over Meijel in de oorlogstijd en van deze vrouw in het bijzonder: ‘Wie is Truus Trines eigenlijk’; Hoe zag één van de donkerste dagen uit de dorpsgeschiedenis van Meijel eruit?; Hoe ging het er aan toe in de korte periode dat Meijel door de Duitsers werd bezet; en wat was het strategische belang van De Peel in oorlogstijd? En nog veel meer… …bij terugkomst in Meijel kunt u zich zelfs nog laten trakteren op een wentelteefje. De lekkernij die we hebben overgehouden aan de armoede die de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht. Zo eindigt een spannende dag met een aangrijpend verhaal, veelzeggende locaties en mooie natuurgebieden in een complete bevrijding en “feel good moment”.

Legerjeep in de Peel: Een unieke activiteit, voor iedereen toegankelijk, leerzaam, actief en gezellig met elkaar. Romantisch met z’n tweeën; gezellig met het gezin of met collega’s, vrienden of familie.

De legerjeep tochten bieden plaats van 1 tot 36 personen. Tot 72 personen bieden we de mogelijkheid om deze tocht te combineren met andere arrangementen, waardoor er een dagvullend programma ontstaat.

Starttijden:

  • 09.20 uur (hele jaar)
  • 13.30 uur (hele jaar)

Voorwaarden:

  • Bestuurder minimaal 24 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs B
  • Borg : € 100,- per legerjeep met een maximum van € 500,00 per boeking
  • Overige voorwaarden en huurcontract

Kosten:

  • V.a. 16 jaar: prijs inclusief verzekering en brandstof a 48,50 p.p. (incl. btw)
  • Tot 16 jaar: prijs inclusief verzekering en brandstof a 19,50 p.p. (incl. btw)