Legerjeep en Snorfiets toertocht

€ 71,00 p.p.

09:20-09:40
Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen met koffie, thee en gebak. Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een legerjeep en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze terreinwagen.

09:40-12:40
Na ontvangst en een korte introductie bij 'De Heere van Meijel' maken we ons op voor een toertocht in een echte legerjeep. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende historie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’ in de oorlogstijd; en dat middels een unieke toertocht in een echte legerjeep uit de jaren 50. Aan de hand van het op waarheid gebaseerd verhaal uit het dagboek van ‘Truus Trines’ nemen we je mee op een spannende ontdekkingsreis naar de Tweede Wereldoorlog en de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit voor iedereen toegankelijk, leerzaam, actief en gezellig met elkaar! (Duur ± 3 uur)

12:40-14:00
Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel.

14:00 tot 16:00
Na de unieke ervaring van het rijden in een legerjeep, maken we ons na de lunch (optioneel) op voor een toertocht met de klassieke snorfiets uit de jaren 60: de TOMOS. Gedurende onze snorfiets toertochten ontdekt u, aan de hand van de snorfietsroutekaart (uiteraard een heel andere route als vanochtend), de mooiste plekjes van Peel & Maas.

Afhankelijk van uw route, maakt u tijdens de tocht o.a. kennis met De Peel en bijbehorende kanalenstelsels, de Maas en uiteraard de vele gezellige kerkdorpen onderweg. Kortom: Leuk, gezellig en ook zeker indrukwekkend. (Duur ± 2 uur)

Voor groepen van 22 t/m 42 personen (wisselarrangementen)
Bij groepen vanaf 22 personen wordt dit arrangement geboekt als wisselarrangement. Na ontvangst wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft begint met een tocht met de legerjeep, terwijl de andere groep begint met de andere activiteit van het arrangement. Tussen de middag kan optioneel gezamenlijk een lunch worden genuttigd bij De Heere van Meijel. Na de middag wordt er geruild van activiteit. U sluit de dag optioneel samen af bij De Heere van Meijel. Een diner, buffet of een borrel zijn enkele mogelijkheden om de dag samen af te sluiten.

Maatwerk voor groepen groter dan 42 personen mogelijk

Prijs inclusief benzine, verzekering en koffie/thee met gebak bij het ontvangst: € 71,00 p.p. (incl btw)

  • Minimale leeftijd voor het rijden van een Snorfiets is 16 jaar: Bromfietscertificaat of Rijbewijs B
  • Minimale leeftijd voor het besturen van een legerjeep is 24 jaar: Rijbewijs B
  • Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,-
  • Huurvoorwaarden zijn van toepassing op beide activiteiten